top of page

Bea van den Berg

info@beaspreekt.com

+31 6 30 80 30 05

Spreken • Presenteren • Coaching • Acteren • Schrijven

Anchor 16

Bedrijven

TRAINING VOOR SPREKEN IN HET OPENBAAR.

 

“We are all meant to shine” (Nelson Mandela)

 

De menselijke stem is klaar, enkel wachtend op bevrijding en onthulling.

 

Je stem is onderdeel van je hele persoonlijkheid.                              Je stem is de spiegel van wie je bent en liegt niet.

 

Je eigen stem is een uniek expressiemiddel. Jouw klankkleur, ritme, timbre, melodie en dynamiek is uniek. Dit alles maakt het zo ontzettend boeiend om met stem en spreken bezig te zijn.

 

Helaas is die unieke stem bij veel mensen vast gaan zitten. In de training die ik geef probeer ik die unieke stem weer in beweging te brengen, te bevrijden en te onthullen, om weer op die diepere laag van je stem te komen. Op een speelse en sensitieve manier proberen we de stem weer meer levendig te maken, sensitiever en zijn helderheid en kracht terug te geven.  Ik gebruik hierbij speelse spraak en improvisatie-oefeningen. 

 

Je stem is onderdeel van je hele lichaam, daarom werk ik in eerste instantie met fysieke oefeningen, zodat je weer goed contact kunt maken met je lichaam en je ademhaling.    Dit is een absolute voorwaarde voor vrij spreken. Ik zal bijvoorbeeld werken aan “aarden”, aan concentratie en focus. Ik zal gebruik maken van ademhalingsoefeningen, waarbij we zullen werken aan het volledig ademen naar alle organen.  

 

De ruimte voelen, beleven en ervaren, zowel de ruimte in jezelf als de ruimte buiten jezelf waar je in spreekt. Dit is een belangrijk onderdeel van de training, omdat ik vaak zie dat sprekers te klein en te onduidelijk spreken, zodat de stem niet ten volle in de ruimte komt. Hierdoor is de inhoudelijke én gevoelsoverdracht te arm. Daarom richt ik mij in de training op het ten volle ervaren van de stem in de ruimte. Er zullen oefeningen gedaan worden om die ruimte weer volledig te ervaren.  Hiervoor is een goed contact met je lichaam en een goed contact met je publiek noodzakelijk. Ook zal ik werken aan de relatie verbale en non-verbale communicatie.

 

Het is voor mij een prioriteit om jou als spreker weer in contact te brengen met je unieke stem en klankkleur, zodat je weer volop plezier krijgt in het spreken. Ik leer je geen “trucje”, maar ik probeer je unieke stem te onthullen die wacht op bevrijding.         
Ik zal je oefeningen meegeven die op jouw situatie van toepassing zijn en die je altijd kunt doen voordat je gaat spreken.  Ik zal ook werken met poëzie, klankgedichten en theaterteksten.                                                                                                      

Ik heb spel en stemtraining gegeven  op de opleiding voor zangers en zangpedagogen van Margit Schermann te Zeist. De afgelopen jaren werk ik regelmatig als stemcoach voor de stichting KunstZ te Antwerpen,  en geef ik workshops “public speaking” op de Internationale School te Arnhem. 

 

Ik geef stem en spreektraining aan mensen uit diverse vakgebieden, van wetenschappers tot acteurs. 

Ik geef zowel individuele stemtraining als trainingen voor groepen.                         

bottom of page