top of page

Bea van den Berg

info@beaspreekt.com

+31 6 30 80 30 05

Spreken • Presenteren • Coaching • Acteren • Schrijven

Anchor 9

De stem achter Bea Spreekt

Mijn naam is Bea van den Berg, geboren in het “Land van Maas en Waal”,  later verhuisd naar Amsterdam.                                                     Ik heb een theaterstudie gevolgd in Utrecht aan de Hogeschool voor de Kunsten, faculteit theater en drama.  Sinds die tijd ben ik werkzaam als actrice, theater docent,  regisseur, spreekster en spel en stemcoach.

 

MIJN PASSIE.

Ik hou van mensen met al hun verhalen. Ik vind het intrigerend hoe elk mens zijn of haar  unieke levenspad met vallen en opstaan bewandeld,  en wat mensen drijft in hun leven. Dit is ook waarom ik theater ben gaan doen en Bea Spreekt heb opgericht.

Mijn passie ligt bij de menselijke stem met heel zijn klankkleur, bij taal, bij poëzie en literatuur. Teksten die een tip van de sluier kunnen oplichten over het mysterie van het leven, maar ook  teksten met een speelse knipoog naar mens en wereld en nog veel meer… Een boeiende tekst, kan evenals muziek een mens vleugels geven.

Al deze liefdes heb ik samen gebundeld in Bea Spreekt, mijn liefde voor mensen en hun verhalen, voor literatuur, voor taal en de menselijke stem.

Mijn liefde voor mensen heeft zich al tijdens mijn studie uitgebreid naar mensen uit andere culturen en werelddelen. Ik ben een globetrotter,  altijd nieuwsgierig naar andere levenswijzen, ik heb vele landen mogen bezoeken en ook nu werk ik regelmatig met mensen uit alle delen van de wereld.  De afgelopen jaren werk ik bijvoorbeeld regelmatig in Amsterdam en Antwerpen, waar ik  spel en stemcoach ben voor spelers afkomstig uit alle hoeken van de wereld. 

 

MIJN WERKWIJZE.

Bij het maken van een theatervoorstelling zoek ik intuïtief naar geschikte teksten en maak zo een montage van beelden, muziek en teksten.          Deze manier is eigenlijk vergelijkbaar met het samenstellen van een sfeerbeeld bij een ceremonie. Ik kom naar u toe, we maken kennis, en dan begint mijn werk in het aftasten wat bij uw ceremonie zal passen, welke teksten en in welke vorm en sfeer uw verhaal te schrijven. Uiteindelijk kiezen we samen de teksten, vorm en sfeer die bij u past. 

Woorden die tot leven komen in het spreken, dat is mijn streven.                                     

Emily Dickinson heeft het als volgt verwoord:

A word is dead

When it is said

Some say…

I say it just

Begins to live 

That day!

 

bottom of page