top of page
Anchor 13

Uitvaarten

UITVAARTSPREEKSTER EN WOORDDIENSTBEGELEIDSTER
 

Ik spreek en schrijf voor uitvaarten. 

In deze dagen van afscheid nemen, komt er veel op u af. Er moet veel geregeld worden, terwijl u vol zit met emoties en verdriet. Ik wil u graag helpen door een deel van al die zaken van uw schouders te halen.  
 

Samen met de nabestaanden zoek ik naar de juiste woorden voor een liefdevolle en waardige afscheidsceremonie, waarin het bijzondere van het leven van de gestorvene naar voren zal komen.


Wat waren zijn of haar drijfveren, fascinaties, eigenaardigheden, humor en levensmotieven? Wat bezielde hem of haar? Waar bleef uw geliefde trouw aan? Wat waren zijn of haar idealen?

 

BIOGRAFIE SCHRIJVEN EN SPREKEN
 

Ik kom naar u toe en u vertelt over uw geliefde. Ik maak hier een waardig verhaal van en zal dit levensverhaal spreken tijdens de ceremonie, zodat u in het moment kunt zijn en in het volledig beleven van de ceremonie. Maar als u of een van uw naasten  liever zelf een deel op u wilt nemen, kan dat natuurlijk ook.  Alles is mogelijk.

 

POËZIE
 

Dit levensverhaal kan ik omringen met passende poëzie of andere treffende teksten.  Misschien is er een bepaalde schrijver of een tekst of een gedicht wat veel betekende voor uw geliefde. Die kan ik dan ten gehore brengen. Maar als u het even niet weet, heb ik veel mooie teksten die uw gevoel kunnen verwoorden en de juiste snaar kunnen raken. 

 

EEN WAARDIG AFSCHEID
 

Ik kan samenwerken met een uitvaartverzorger, maar u kunt mij ook autonoom inhuren. Desgewenst kan ik de teksten ook brengen in een andere taal.

Op deze manier hoop ik bij te dragen aan een liefdevol en waardig afscheid, waar alle bijzondere momenten en dierbare herinneringen weer levend en voelbaar worden en uw geliefde als uniek en bijzonder mens in het licht zal komen te staan. 

 

“Zoveel soorten van verdriet,

ik noem ze niet.

Maar één, het afstand doen en scheiden.

En niet het snijden doet zo’n pijn,

Maar het afgesneden zijn.”

(Uit Sotto voce van M. Vasalis)

De Gestorvene

Afscheid

Bea van den Berg

info@beaspreekt.com

+31 6 30 80 30 05

Spreken • Presenteren • Coaching • Acteren • Schrijven

bottom of page